Kik járnak jól a kormány családpolitikai intézkedéseivel?

Egy nőbarát állam nem pénzzel motiválja a nőket a születésszám emelésére, hanem sokféle igény és nézőpont figyelembevételével, mivel egy gyermek megszületése rendkívül összetett jelenség.
A nőket nem hisszük, hogy a pénz motiválja a gyermekvállalásban, hanem a rugalmas munkaerőpiac (részmunkaidő, távmunka stb.), a nemek közötti egyenlőbb családi szerepvállalás ösztönzése, a kiszámítható valódi családtámogatási rendszer, jó minőségű gyermekvédelmi- és egészségügyi közszolgáltatások.
A férfiak által uralt politika, csak konzervatív maszkulin politikát gerjeszt a női választók felé. Vagyis ilyenkor a társadalompolitika csak annyiban ismeri a nőkérdést, a mi a nő biológiai funkciójához, nevezetesen a szüléshez köthető.
A legnagyobb probléma a Kormány programmal, hogy különbséget tesz a leendő gyermek szüleinek társadalmi –és gazdasági státusza szerint, vagyis csak a jómódú családba született gyermeknek van értéke. Ez a rendszer igazságtalan, és diszkriminatív, mellőzi az egyenlő bánásmód elvét.
A nőkkel való megállapodási szándék dicséretes, a népességfogyás megállítása érdekében, ám választási évben való politikai marketing eszközé való lesilányítása nem történelmi tett, hanem bűn.

Kik járnak jól a kormány családpolitikai intézkedéseivel?

Forrás: atv.hu

A bejegyzés kategóriája: Hírek, Média, Videók
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.