Demonstráció az abortusztörvény szigorítása ellen

Demonstráció az abortusztörvény szigorítása ellen

2014. január 11. Budapest, Spanyol Nagykövetség előtt

Tisztelt Nagykövet úr,

 megdöbbenéssel vettük hírét, hogy az Ön gyönyörű, napfényes hazájában súlyos támadásra készülnek a nők jogai ellen. Minden nőnek – spanyolnak és bármilyen más országbelinek is – elidegeníthetetlen joga, hogy eldöntse, akar-e gyereket vagy sem. Nincs joga ebbe se az egyháznak, se a kormánynak beleszólni.

A valódi probléma Spanyolországban az, hogy a fiatalok több mint 50 százaléka, az aktív lakosság 25 százaléka munkanélküli. Ezt a súlyos problémát kellene helyes gazdasági és szociális intézkedések sorával megoldani. Az abortusz betiltása viszont félreviszi a politikai vitát, az egyértelműen nőellenes intézkedés ürügyül szolgál arra, hogy a valódi problémákat a spanyol kormánynak továbbra se kelljen megoldania.

Nagyon veszélyes politikai játék az, amely egyre durvább és embertelenebb intézkedésekkel tereli el a közvélemény figyelmét a munkanélküliségről, a kilátástalanságról, az egyenlőtlenség és a társadalmi igazságtalanság további növekedéséről. Kérjük, tisztelt Nagykövet úr, hasson oda, hogy a spanyol kormány a problémák valós megoldásában, ne pedig a nőellenességben jeleskedjen.

Kérjük a Nagykövet urat, hogy továbbítsa felháborodásunkat és tiltakozásunkat a spanyol kormány, a katolikus egyház és az Európai Bizottság felé.

 Tisztelettel, a nyilatkozattal egyet értők és a tüntetés résztvevői nevében.

Budapest, 2014. január 11.

 

A bejegyzés kategóriája: Média
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.