Köszöntő

Nőmozgalomra, sajátos női érdekek mentén szerveződő közösségekre ezek szövetségére, – mint a társadalom civil szerveződésének egyik fontos elemére -ma is, és a belátható jövőben is szükség van.

Kedves Látogató!

Örömmel indítjuk útjára honlapunkat!

A Magyar Nők Szövetségének tagjai és olvasói egyaránt hasznos információkat találhatnak a tevékenységünkről. Beszámolunk az esélyegyenlőség szempontjából fontos eseményekről, saját szervezésű programjainkról, illetve az országos Nőpont Hálózatban munkálkodó önkéntes csoportjainkkal, szervezeteinkkel kapcsolatos történésekről.

Nőmozgalomra, sajátos női érdekek mentén szerveződő közösségekre ezek szövetségére, – mint a társadalom civil szerveződésének egyik fontos elemére -ma is, és a belátható jövőben is szükség van. A rendszerváltozást követő évtizedek ugyanis nem javították, hanem sok tekintetben inkább rontották a nők társadalmi pozícióit, gazdasági és közéleti szerepvállalását.

Célunk, hogy megismertessük a női szempontokat figyelembe vevő társadalmi és gazdasági szempontú programokat, e témakörbe tartozó jogszabályokat, irányelveket, és mindezek gyakorlati jelentőségét.

Meggyőződésünk, hogy a nők emberi, személyiségi jogainak, méltóságának védelme érdekében hatékonyabb és társadalmi tudatot befolyásoló összefogásra van szükség minden más társadalmi szervezettel. Azokra gondolunk, akik a két nem társadalmi egyenlőségét kívánják elérni, messzemenően figyelembe véve a nemek eltérő sajátosságait.

Reméljük, hogy a folyamatosan fejlődő honlapunk felkelti érdeklődését és megfelelő segítséget, információt nyújt Ön számára!

Magyar Nők Szövetsége

A bejegyzés kategóriája: Rólunk
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.