Boldog Új Évet!

Tisztelt Nőtársaim! Kedves Barátaim!

Sokféleképpen köszöntjük az újévet, néhányan gazdagabban, sokan szerényen vagy szívszorongató szegénységben. De egy biztos: valamennyien békességre és szolidaritásra kiéhezve.

Az évváltás mindig a számvetés és előretekintés ideje is. Ilyenkor fogadalmakkal erősítjük hitünket, hogy a ránk váró hetek, hónapok jobbak, szebbek, eredményesebbek lesznek, mint a hátunk mögött hagyottak. Ám, ne áltassuk magunkat: a társadalom többségének igencsak nehéz esztendeje ígérkezik. A létért folytatott küzdelem, a megvalósulatlan álmok, a beteljesületlen vágyak, néhány sikeres vagy épp sikertelen újrakezdések esztendeje lesz 2019.

Emberpróbáló és emberséget próbáló.

Parázslik körülöttünk a világ. A politikai erők indulatokkal támadnak egymásra, s olykor már a társadalmi indulatok is felparázslanak, mert a lemondás, a nélkülözés bizalmatlanságot, békétlenséget szül. Talán legfájóbb, hogy a szolidaritásból nem jutott elég a rászorulóknak.

Meggyőződésem, hogy az azonos gondokkal küszködő közösségek úgy tudnak könnyíteni terheiken, ha egyeztetik a tennivalóikat, és együttesen adnak hangot gondjaiknak. Mert, ha fagyot is lehel körülöttünk a világ, egymást kell melegítenünk. Helyet szorítva magunk között a gyengébbeknek, elesettebbeknek, a közösségre vágyóknak.

A Magyar Nők Szövetsége 2019-ben ünnepli 30 éves névváltozása melletti új szervezeti határhoz való érkezését. Holnap talán ugyanazokkal a gondokkal kell is még küzdenünk, mint tegnap, ám, úgy hiszem, hogy a látóhatáron már feldereng az átalakulás jövőképe. Talán nem tévedek, ha azt állítom, hogy többé nem kívánunk csupán statisztikai adatok lenni a közélet térképén. Ami számunkra erőt ad, az a láthatatlan, de érzékelhető női szolidaritásháló valamint a kimeríthetetlen gondoskodó szeretet. Erre nyugodtan hagyatkozhatunk, mert ez anyáról lányára száll.

Barátaim!

Kérem, hogy újévi köszöntésnél igyanak a nők egészségére, akik a jövőben is háromszázhatvanötször vívják meg harcaikat a mindennapokkal.

Nőtársaim!

Végezetül engedjék meg, hogy köszönetet mondjak az önzetlen tetteikért, az erkölcsi erőért, amelyre nem csak a bajban lehet építeni. Önök a hétköznapok hősnői, akik megmutatják, hogyan kell önmagunkon és egymáson segíteni.

Az újévben mindenkinek erőt, jó egészséget, és sok szívbéli örömet kívánok!

Alföldi Andrea, elnök

Magyar Nők Szövetsége

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.