Új Köztársaság néven indítunk mozgalmat – Közlemény

A Magyar Nők Szövetsége lefolytatta a tárgyalásokat az ellenzéki pártok képviselőivel a nők döntéshozatalban való nagyobb szerepének témájában és egy a 2018-as országgyűlési választásokkal kapcsolatos együttműködés kérdésében.

A Magyar Nők Szövetsége sajnálattal vette tudomásul, hogy a jelenlegi polgári ellenzéki szerveződések többsége nem veszi komolyan kezdeményezésünket, lényegében elzárkóznak attól, hogy a magyar nők megszólításával és bevonásával létrejöjjön egy új politika Magyarországon, így a választási törvény megváltoztatását célzó Választási Párt létrejöttét nem tudják támogatni. Ezt látva egyértelmű, hogy nem kívánnak tenni azért, hogy az ország változást akaró többségét mozgósítsák a jelenlegi rendszer ellen egységben.

Sajnálatos tény továbbá, hogy ezek a pártok különböző módon, és elvekben támogatják ugyan a nők nagyobb közpolitikai szerepvállalását, de ez a legtöbb esetben valós megvalósítás tartalmában és vállalásában hiányok lépnek fel.

A Magyar Nők Szövetsége befejezte az ellenzéki pártokkal való tárgyalásokat, jelenleg kijelenthető, hogy nincs valódi rendszerváltó és kormányváltó esélyük sem. Ki kell mondani, hogy az elmúlt negyedszázadban a Magyarországot foglyul ejtő politikai elit – ideológiai hovatartozástól függetlenül – képtelen volt olyan értékrendszer képviseletére, amely képes lenne a társadalmat békés együttműködésre és együttélésre ösztönözni. A helyzetet csak súlyosbítja, hogy a vezető ellenzéki pártok „lázas semmittevés” korszakában vannak, létükkel nem csupán a jelenlegi rendszert segítik, de aktívan akadályozzák a magyar közélet megújulását.

A Magyar Nők Szövetsége nem mond le társadalmunk valódi erőinek aktivizálásáról, ezért a csalódott, bizonytalan választók milliós tábora felé fordul. A Szövetség a közéleti önszerveződés ösztönzői közé áll, s az „Új Köztársaság” néven mozgalmat indít, amely az alapítók szándéka szerint a rendszerkritikai szemléletre épít, otthont teremt a humanista értékekben gondolkodó, a társadalmi szolidaritás értékeit elfogadó honfitársaink számára, az „egyenlőség és sokféleség” zászlója alatt.

 

 

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.