A győri püspök farizeusi nyilatkozatáról

Megdöbbenéssel vettük tudomásul, hogy a magyar katolikus egyház egyik vezetője szerint napjaink „legégetőbb” problémája, a meg nem születendő lombikembriók létkérdése.

Napjainkban egyre több nő válik meddővé, egyre többen szenvednek valamilyen egészségügyi problémában, ami lehetetlenné teszi a gyermekvállalást. A „lombikbaby” programon résztvevő párok vállalják eme beavatkozás lelki- és testi megpróbáltatásait, s nem kevés anyagi költségek vonzatát annak reményében, hogy közös életet tudjanak teremteni. Több tízezer pár számára válik így valóra a valódi család létrejötte. A több évszázados dogmatikus katolikus elveket illő lenne a kor szelleméhez és a tudomány ismeretéhez igazítani. Ez nem az ördögtől való tett lenne.

A Magyar Nők Szövetsége felhívja a figyelmet azokra a társadalmat jobban foglalkoztató ügyekre, melyekre a mai napig nem kaptak megnyugtató választ a magyar katolikus egyháztól: az adómentes „perselypénzek” anomáliájáról; a katolikus egyház luxus életmódját tükröző gépjárművek használatáról;, a papság egyes tagjai által elkövetett gyermekmolesztálási ügyekről; egyes egyházmegyékben történt sikkasztásokról; a pártállami besúgó hálózat eltitkolt tagjairól; és a honi szegények, illetve a menekültek elleni passzív keresztényi magatartásról, vagyis Ferenc pápa irányelveinek semmibevételéről.

A győri püspök kijelentése felvethet teológiai, morális kérdéseket, de ne állítsa be a kérdést úgy, hogy a gyermekre vágyók embrióholokauszthoz járulnak hozzá, és bűn elkövetéséhez asszisztálnak.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.