ENSZ “Férfiak a Nőkért” szolidaritási mozgalom kampánynyitó – Budapest

MEGHÍVÓ

A Magyar Nők Szövetsége tisztelettel meghívja a sajtó képviselőit a “heforshe”- az ENSZ “férfiak a nők jogaiért” szolidaritási mozgalom kampánynyitó rendezvényére, melynek

ideje: április 16-án (csütörtök) 12.00-18.00 között
helyszín: Budapest V. kerület Deák tér.

Az ENSZ egy globális kampányt indított “heforshe” néven a múlt év őszén Emma Watson az ENSZ női egyenjogúságért küzdő szervezete jószolgálati nagykövetének részvételével. A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a programokra, amelyek elősegítik a nők jogainak érvényesülését. Nagyon fontos, hogy változásokat érjünk el a nők jogainak kiteljesedésének világszerte, és ebben számítunk az Önök támogatására is.

Statisztikai adatok egyértelműen azt mutatják, hogy ahol a nők műveltsége egyenlő, és ugyanolyan jogokkal bírnak, mint a férfiak, ott a család és a társadalom stabilabb és biztonságosabb.

E célok elérésének érdekében nagy figyelmet fordítunk a fiatalok megnyerésére Magyarországon. Szakemberek felmérést készítettek a fiatalok között, hogy kik a legbefolyásosabb zenészek és celebritások a véleményük szerint Magyarországon. Az ENSZ kampány teljesen önkéntes. Mi arra kértünk népszerű, híres embereket és csoportokat, hogy önkéntesen szánjanak 15-30 percet a kampányunknak, és személyes befolyásukkal segítsék céljaink elérését.

A Deák téren “heforshe” kampányfotót készítünk, a rajongókkal, együtt a celebritásokról, amelyek később a “heforshe” magyar és nemzetközi média oldalain posztolunk. A meghívottak személyesen beszélgethetnek a fiatalokkal a nők jogainak kérdéséről, hogy meggyőzzék Őket a kérdés fontosságáról.

Támogatók, akik már jelezték részvételüket: Wellhello, Tihanyi Ákos táncművész, Csonka András színész, Détár Enikő színész, Molnár György Elefánt (OMEGA) zenész, Szabó Péter tréner, Magyar Tűzoltó Szövetség – tűzoltók, Magyar Jégkorong Szövetség – válogatott játékosok, The Carbonfools, Herczeg Zoltán divattervező, és még sokan mások.

KONTAKT: Philippa Jane Dewar tel:06-30-957-2568, email: philippadewar@nokszovetsege.hu
További információk: www.heforshe.org, www.nokszovetsege.hu
FB heforshe, FB heforshe/Hungary

A bejegyzés kategóriája: HeforShe, Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.